четвъртък, 26 януари 2012 г.

Иновативни дюзи за поливни системи

Дюзи тип МП Ротатор - рационален избор за напояване с поливни системи. 



Роторните дюзи / тип МП Ротатор / се монтират върху  дефлекторни  разпръсквачи и пръскат няколко въртящи се струи вода. Те са много ценни там, където дебита на водата не достига и освен това разпръскват водата по равномерно от другите дюзи. Могат да бъдат и много полезни при вече изградени напоителни системи, в които има проблеми с поливното покритие
напояване с поливна система с МП РотаториКато изтрелват няколко струи вода под различни ъгли, МП Ротаторите намаляват изразходваня от разпръсквача дебит и осигуряват равномерно поливане.
Проблем при този иновативен метод на напояване
 е, че трудно се регулират ъглите на разпръскване на водата. При марката RAIN BIRD  дюзите се произвеждат с фиксирани ъгли на поливане, а при марката HUNTER проблема е решен като се продават различни типове с регулиране на ъгъла в определени граници / има и дюзи с квадратно поливно покритие /. При  HUNTER има три степени на сила на дюзите / съответно и на изразходваните дебити /. Всеки тип дюза е с отделен цвят и има надписи с характеристиките и.
В един поливен кръг не трябва да се използват заедно със спрейовите дюзи, а когато са правилно подбрани могот да се използват заедно с роторните разпръсквачи.

дюза МП РотаторДебитите на най малките МП ротатори започват от 0.1 куб м за час, което ви дава възможност да поливате с малки дебити и да пестите вода. Радиусите на поливане са от 1.5 метра до 10 метра.  Ако имате поливна система с обикновени дефлекторни разпръсквачи, можете да увеличите радиуса на напояване на разпръсквачите и да достигните по добро поливно покритие на напоителната инсталация.
Трябва да се отбележиче роторните дюзи са доста по скъпи от обикновените, но при изграждане на поливни системи може да ви свалят разходите по други пера. Освен това решават доста проблеми и могат да ви донесат и икономии на вода.  В заключение можи да кажем, че тези дюзи са сигурен и ефктивен избор за напояване с поливни системи

Няма коментари:

Публикуване на коментар